Käyttötarkoitukset


Käyttämättömät katot


Käyttämättömiä tasakattoja ei ole tarkoitettu pysyviin mekaanisiin rasituksiin. Niitä käytetään vain huollon tai korjauksen ajan. Tämä sisältää myös laajat viherkattoalueet. Tällaisen kattojärjestelmän mekaanista kestävyyttä koskevat vaatimukset ovat vakiona. KÖSTER TPO -päällysteiden käyttö sisältää myös kaltevat katot.

Kaikkia KÖSTER TPO -päällysteitä voidaan käyttää tässä tapauksessa.

Käytössä olevat tasakatot


Käytössä olevilla tasakatoilla tarkoitetaan kattoja, joita käytetään esimerkiksi terassina, parvekkeena, syvennyksinä, viherkattoina ja aurinkopaneelikattoina.

Käytettyihin kattoihin sisältyy myös maalla peitetyt kattopinnat.

Kaikkia KÖSTER TPO -päällysteitä voidaan käyttää tässä tapauksessa.

Liikennöidyt tasakatot


Kevyen liikenteen alueet, kuten jalankulku- ja pyöräilysillat, pysäköintikannet ja käytävät, voidaan vesieristää TPO-päällysteillä halkeamat silloittavana järjestelmänä. Päällysteet voidaan asentaa suoraan betoniin tai lämmöneristyskerrokseen. Vaatimusten mukaan erotus- ja liukukerrokset, suoja- ja kuormanjakokerrokset sekä kulumiskerrokset on levitettävä vesieristyksen suojaamiseksi. Sopivia erotus-, suoja- ja liukukerroksia voivat olla esimerkiksi geotekstiilit, PE-kalvot tai kuitukankaat, suunnitteluvaatimusten mukaan. Kuormanjakokerrokset ovat betonia, betonielementtilaattoja tai laattoja. Kulumiskerroksena valettua asfalttia, valettua asfalttilaastia, betonia, jonka lujuus on vähintään C30 / 37, tai sopivia kuormanjakokerroksia.   

Kaikkia KÖSTER TPO -päällysteitä voidaan käyttää tässä tapauksessa.

 

Viherkatot


Viherkatto elää. Humuskerrokseen istutettujen puiden ja pensaiden juuret voivat tunkeutua vesieristyskalvokerrokseen aiheuttaen vuotoja. Tämä vaatii erityisiä juurten suojaustoimenpiteitä. KÖSTER TPO -päällysteet ovat juuren kestäviä. Tämä poistaa tarpeen tarvita ylimääräinen juurtumissuojakerros viherkattorakenteessa.

  • Työ- ja elinympäristön parantaminen
  • Vesisäiliö: Varastoidun veden tiivistyminen tarjoaa jäähdytystä ja ilman kosteutta
  • Liiallinen vesi pidätetään voimakkaassa sateessa
  • Kasvien ja eläinten elinympäristö
  • Parempi lämmöneristys
  • Säästää energiakustannuksia talvella
  • "Luonnollinen" ilmastointi kesällä
  • Lisääntynyt meluneristys
  • Viherkaton kasvit suodattavat ilman epäpuhtaudet ja pienhiukkaset  
Viherkattojen juurikestävyys on osoitettava ns. FLL-testillä. Tämä testisertifikaatti on saatavana tuotteille KÖSTER TPO 2.0 ja KÖSTER TPO 1.8. 

Back

Top